Urm is genotificeerd in Brussel

16-11-2020

De Uitvoeringsregeling Meststoffenwet (Urm) is op 16 november 2020 genotificeerd. in Brussel. Dat betekent dat de lidstaten van de Europese Unie gedurende 3 maanden kunnen reageren op de (Nederlandse) voorstellen.

De Uitvoeringsregeling Meststoffenwet (Urm) is op 16 november 2020 genotificeerd in Brussel. Dat betekent dat de lidstaten van de Europese Unie gedurende 3 maanden kunnen reageren op de (Nederlandse) voorstellen. Na afloop van deze reactietermijn kan de nieuwe regelgeving definitief worden vastgesteld. We streven naar publicatie van de definitieve regelgeving in het eerste kwartaal van 2021.

Om het nieuwe digitaal en realtime registreren van dierlijke mesttransporten (rVDM) zorgvuldig en met voldoende draagvlak in te voeren, stellen overheid en sector samen een haalbaar, realistisch implementatieplan op. Met voldoende ruimte voor het testen van deze nieuwe systemen in de praktijk. Op basis daarvan zal de invoeringsdatum van rVDM voor de sector als geheel worden bepaald. Daarbij staat zorgvuldigheid, duidelijkheid en een nauwe samenwerking met de sector voorop.
 
Dit betekent dat de ingangsdatum van het rVDM-systeem niet gelijk staat aan de publicatiedatum van de Urm. Wel streven we naar een ingangsdatum, die op een verantwoorde manier zo kort mogelijk na publicatie van de regelgeving ligt.

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen